Erik Bækkevold ble utdannet børsemaker i 2004 etter å ha gått i lære hos Børselars fra 2000. Han arbeidet hos Børselars til 2007, og da med spesialfelt på pistol og revolver.
Å bygge opp og om pistoler og revolvere fra standard til spesialutgaver. Service og reparasjoner, glassblåsing og blånering er noen av arbeidene som Bækkevolds våpenservice utfører.

Erik Bækkevold startet med pistolskyting i 1993 og resultatene gikk raskt oppover. I 1996 ble han for første gang norgesmester. Han var på militært og sivilt landslag i perioden 1996 – 2003. Han har også vært representert på feltlandslag flere ganger. Det ble en rekke individuelle- og lagmedaljer både her til lands, samt i nordisk, EM og VM sammenheng. Han er den dag i dag fortsatt aktiv på skytefronten, med NM gull i felt fra 2022.

Januar 2019 startet Erik opp børsemakerverksted i Brumunddal. Han har avtaler med flere våpenforretninger rundt om kring i landet om reparasjoner, og har privatkunder fra nord til sør. Høsten 2019 ble Bækkevolds våpenservice også Norsk importør for Pardini og Steyr pistoler og luftrifler.
Erik Bækkevold er eneste i Norge med technician certificate fra Pardini.